Wat kost een retromops

Wat voor kosten komen er kijken bij een pup

Wat kost een retromops

Pups bij Dexterous Rascals

De kosten van een pup zijn natuurlijk niet alleen de pup zelf. Houd rekening met een aantal benodigdheden zoals bijvoorbeeld een bench om de pup in te laten rusten, een mandje, voer en waterbak, een goed tuigje om mee te wandelen (Y vorming tuig) en natuurlijk voeding van goede kwaliteit. Het aanbod op de markt is gigantisch, maar onze aangesloten fokkers geven uiteraard advies voor de aanschaf van een door hen gefokte pup.

De aanschafkosten van een pup verschillen per fokker. Hierover kan dan ook het beste met hen contact opgenomen worden. Het bedrag van een pup heeft ook te maken met welke kosten een fokker maakt voor het fokken van het juiste gezonde nest uit de juiste gezonde combinatie van ouderdieren. De kosten liggen vaak tussen de €1500,- en de €2000,-

De kosten van een fokker houden tenslotte niet op bij het voeren van zijn of haar honden. Fokdieren van een goede fokker worden namelijk getest op een groot scala ziektes en aandoeningen in de vorm van dierenartsonderzoeken en laboratorium onderzoeken. Mits gezond verklaard, mag de hond gebruikt worden voor de fok. Vervolgens heeft de fokker dan regelmatig te maken met dekgeld voor het gebruiken van een dekreu van een andere fokker voor verse bloedlijnen. Na de dekking komen de serieuzere kosten op gang, namelijk de benodigdheden voor de worp van de pups. Een werpkist, medische benodigdheden voor bij de geboorte en als de pups oud genoeg zijn; de paspoorten, identificatiechip en de vaccinaties. Het is dan ook niet ongewoon dat een fokker ondanks bijvoorbeeld een prijs van €1200,- voor pups uit een nestje van 6, nauwelijks of zelfs geen inkomsten heeft door de hoge uitgaven. Fokken van honden op de juiste manier gebeurt uit pure passie en hobby. Een gezonde pup zien verhuizen naar een gouden mandje is voor ons allen dan ook belangrijker dan inkomsten behalen uit een door onze aangesloten fokkers gefokt nestje.

Wilt u weten welke fokkers bij ons zijn aangesloten, kunt u op onderstaande knop drukken.

A-nest bij Nose for Quality